YouLess youless

Website leverancier: www.youless.nl 

De YouLess is een makkelijk te installeren opnemer (monitor) voor je elektriciteitsmeter. Doordat de YouLess kan worden gekoppeld met een gratis Online energie manager heb je met de YouLess altijd en overal inzicht in je actuele stroomgebruik zonder dat je daarvoor meterstanden hoeft in te voeren. Belangrijker nog, je kan met de YouLess je stroomgebruik uit het verleden analyseren. De YouLess slaat intern tot een jaar aan data op en Online kun je onbeperkt terug gaan in de tijd.

In de meeste huishoudens zijn al genoeg schermpjes aanwezig. Hier maakt de YouLess slim gebruik van met een app voor op je smartphone en/of tablet en een widget voor op je desktop. Hierdoor wordt je energiegebruik zichtbaar in je dagelijkse omgeving.

Om iets te kunnen veranderen, moet je je er bewust van zijn!

Hoe gebruik je de YouLess?

Display apparaten

Met de YouLess wordt deze bewustwording gemakkelijk en leuk gemaakt door gebruik te maken van digitale apparaten (computer, smartphone, tablet) waar je al dagelijks mee omgaat.

Live informatie over je energiegebruik wordt tijdens gewone dagelijkse digitale activiteiten subtiel maar duidelijk zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen. Zo hoef je niet eerst apparaten in te pluggen of in de weer met een computer programma; de informatie is automatisch ingebed in je digitale omgeving. Als je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, zul je het gebruik ervan nagenoeg gelijk kunnen zien op je smartphone.

Daarnaast is een groot voordeel van de YouLess dat deze gekoppeld kan worden met een gratis Online energie management website. Meetgegevens worden dan automatisch en continu verstuurd. De Online dienst biedt analyses, rapportages en toegesneden tips die helpen met het besparen van energie. Ook kunnen hiermee de kosten(besparingen) in beeld worden gebracht.

De YouLess verbindt je elektriciteitsmeter met je digitale wereld waardoor nieuwe eigentijdse mogelijkheden ontstaan voor het verhogen van je energiebewustzijn. Wanneer je alles weet van je energiegebruik en de kosten die daar een gevolg van zijn, kun je er optimaal op besparen!