Smappeebegin van de
       paginasmappee

Website leverancier: www.smappee.com

Of het nu gaat om de lamp op gang, de televisie, de computer of de kruimeldief: iedereen weet inmiddels dat energieverspilling zonde is en dat je elektrische apparaten beter niet op stand-by kunt laten staan. Maar dat bijvoorbeeld het sluimerverbruik in huis gemakkelijk kan oplopen tot 200 euro per jaar, daar staat de gemiddelde consument geen seconde bij stil. Om grip te krijgen op de grote en kleine stroomvreters in huis brengen onze zuiderburen smappee naar Nederland. Een intelligente energiemonitor die jou, via een app op smartphone en tablet, inzage geeft in je eigen energieverbruik.

Eenvoudig én intelligent

Smappee laat zich zeer eenvoudig in huis installeren met één sensor die om de hoofdkabel wordt geklemd in de meterkast. En omdat ieder apparaat een eigen ‘storingspatroon’ heeft, meet smappee vanaf dat ene punt niet alleen het totale energieverbruik in huis, maar herkent hij ook het verbruik van de apparaten afzonderlijk. Deze gegevens zijn via de smappee-app direct zichtbaar op smartphone en tablet. Zo zie je precies of er nog per ongeluk ergens lampen branden of dat er een spelcomputer aan staat, maar ook welke apparaten de meeste stroom verbruiken.

Altijd en overal op de hoogtesmappee
        app

De zeer gebruiksvriendelijke app laat jou, waar en wanneer je maar wilt, exact zien wat het totale energieverbruik in huis is. Duidelijke grafieken maken het verbruik en de kosten per dag, maand of jaar inzichtelijker dan ooit. Ze tonen je ook het verbruik van de afzonderlijke apparaten, het totale sluimerverbruik én, indien van toepassing, hoeveel stroom je zonnepanelen precies leveren. Zo ben je altijd op de hoogte en weet je welke actie je moet ondernemen om het energieverbruik bij te kunnen sturen. Je energieprestaties worden via de app ook nog eens beloond met awards die je eventueel kunt delen met familie en vrienden via social media.

“Afhankelijk van het consumptiepatroon van de gebruiker kan hij smappee als het ware in een periode van twee tot maximaal vier jaar dubbel terugverdienen,” aldus Stefan Grosjean, oprichter van smappee. “Je werkt bovendien mee aan een duurzamere wereld voor iedereen!”

Beschikbaarheid en prijs

De smappee energiemonitor is per direct verkrijgbaar via de smappee e-shop tegen een adviesprijs vanaf € 229,- inclusief BTW. Voor de 3-fasen versie inclusief het monitoren van zonnepanelen betaal je € 349,-.

De smappee-app is per direct beschikbaar en gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play

Getest door ComputerIdee

De smappee energiemonitor is in januari 2014 getest door ComputerIdee. Conclusie: de Smappee-meter maakt de ambitieuze beloftes (nog) niet helemaal waar.