mainmenu

Plugwise 

Website leverancier: www.plugwise.nl

Plugwise registreert uw energieverbruik via de slimme elektriciteitsmeter in uw meterkast evenals het energieverbruik per huishoudelijk apparaat. De gegevens worden via WiFi- of LAN-netwerk naar de Plugwise app op uw smartphone of tablet verstuurd. Zo heeft u realtime inzicht in uw (totale) energieverbruik met het Plugwise netwerk.

plugwise
              netwerk

Naast het meten van uw energieverbruik in huis, kunt u het systeem verder uitbreiden met een aanwezigheids- en lichtsensor. Hiermee wordt de verlichting automatisch voor u aan- of uitgeschakeld. Zo heeft u volledige controle over uw verlichting zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken. Of u kunt de temperatuur en luchtvochtigheid meten per kamer zodat u altijd een aangenaam binnenklimaat heeft, en voor het gemakt heeft Plugwise ook een draadloze wandschakelaar zodat u meerder apparaten met één druk op de knop aan of uit kunt zetten.

Het Plugwise-systeem is ontworpen om 3 dingen te doen:

1: Inzicht geven in het elektriciteitsgebruik per apparaat

In elke Circle zit een kleine elektriciteitsmeter die het gebruik van een aangesloten apparaat nauwkeurig registreert. Een Circle slaat deze gegevens over het energiegebruik op, totdat ze worden opgevraagd door de Source software.

2: Energie besparen door schakelschema's op te stellen

Met de beheersoftware Source kunt u schakelschema's opstellen voor de apparaten die op de Circles zijn aangesloten. Zo bespaart u makkelijk grote hoeveelheden energie, alleen al door apparaten uit te zetten tijdens periodes dat ze toch niet worden gebruikt. Heeft u toch een apparaat nodig dat door een Circle is uitgezet? Trek de Circle uit het stopcontact en steek hem er weer in; het apparaat werkt weer. Het schakelschema wordt vanaf de eerstvolgende verandering weer gevolgd.

3: Virtuele stroomgroepen aanmaken en deze draadloos schakelen

Met de Source software kunt u Circles samenvoegen in groepen en deze groepen draadloos schakelen, via Source, een Screen of met de Switch, een apart verkrijgbare draadloze lichtschakelaar. Ideaal voor het in een keer aan-en uitzetten van een werkplek, mediahoek of alle sfeerverlichting. U kunt zo veel groepen maken als u wilt, zonder iets te hoeven veranderen aan de bedrading van uw gebouw of aan de Circles.

Plugwise Smile P1

smile

Smile P1 begin van de pagina

Met de Plugwise Smile P1 krijgt u eenvoudig via uw smartphone of tablet realtime inzicht in uw energiekosten voor zowel elektra als gas. De Smile P1 benut de mogelijkheden van de slimme P1-meter, waarover in 2020 vrijwel iedereen in Nederland over zal beschikken. De bijbehorende app biedt inzicht in actueel hoofdverbruik. Daarnaast zijn er besparingstips in de app te vinden, waarmee energie besparen niet alleen leuk maar ook heel makkelijk wordt.

footer