f Thuis energiegebruik meten

iungo

Website leverancier: www.iungo.nl

iungoInzicht in je verbruik

Met iungo heb je altijd en overal inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer kun je deze gegevens raadplegen. Waar en wanneer je maar wil. Zoom in op specifieke periodes, vergelijk met andere dagen, bepaal in welke gegevens je inzicht wil hebben en ontdek hoe je kunt besparen.

De grafieken met de verbruiksdata zijn eenvoudig en begrijpelijk opgebouwd. Dankzij iungo zie je wat je verbruikt en wat er ongemerkt in huis gebeurt. Alle gegevens worden intern opgeslagen en zijn en blijven van jou. Zo bouw je per jaar een overzichtelijk bestand op waarmee je je gegevens kunt vergelijken. Gas- en energieprijzen kun je zelf invoeren, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. En ga je verhuizen? Geen probleem. iungo verhuist gewoon met je mee.

Inzicht per apparaat

Wat verbruikt mijn wasmachine? En hoeveel verbruikt mijn vriezer? Met behulp van tussenstekkers kun je het energieverbruik per apparaat bekijken. De gekoppelde apparaten zijn allemaal zichtbaar op het dashboard. In de historie kun je de gemeten gegevens bekijken en met elkaar vergelijken. De meeste energiemeters, zoals Everspring en Fibaro, geven om de 30 seconden of bij 80% verandering een nieuwe waarde door. Zet je een apparaat uit? Of juist aan? Dan zie je dit direct (binnen 10 seconden) terug op het dashboard! Wil je alleen verbruik en opbrengst van je hele huis monitoren? En vind je het niet nodig om tussenstekker aan te sluiten? Dan is de iungo lite een voordelig alternatief, deze controller werkt hetzelfde als de iungo maar kan niet met tussenstekkers communiceren.

Zonnepanelen (alleen in combinatie met een slimme meter)

Zonnepanelen op het dak? Dan wil je natuurlijk ook weten wat ze presteren. iungo laat de prestatie van zonnepanelen naast je energieverbruik zien in overzichtelijke grafieken zien, zodat je duidelijk ziet wat ze opleveren. Dan kun je met de speciale Break-out Box zien wat je zonnepanelen opleveren, of er energie wordt teruggeleverd, en wat je zelf in huis verbruikt. Met iungo krijg je volledig inzicht. Om de zonnepanelen goed uit te lezen dient er wel een brutoproductiemeter in de meterkast aanwezig te zijn die is aangesloten met de zonnepanelen. Anders zie je alleen wat je teruggeleverd en afneemt van je energieleverancier.

Meer aansluiten

iungo geeft niet alleen inzicht in het verbruik van elektriciteit, gas, opbrengst en teruglevering van zonnepanelen, maar je kunt hem ook verbinden met een warmtepomp, laadpaal en de watermeter. Daarnaast kun je met behulp van de schakelende tussenstekkers een planning maken zodat je automatisch bespaart. Zo houd je controle over alle energieverbruikers in huis.