Cedel CEMM basic of CEMM basic+  

Website leverancier: www.cemm.nl

cemm-basic   Dashboard   cemm-basic-plus

                                                     Bekijk de CEMM live!                                                               

Wat is de CEMM energieverbruiksmanager?

De CEMM is Cedel's slimme energieverbruiksmanager. De CEMM geeft u realtime inzicht in uw energieverbruik, maar ook de opbrengst van uw zonnepanelen. De CEMM is verkrijgbaar in twee uitvoeringen en een aantal combinatiepakketten. Daarnaast bent u voor de CEMM niet afhankelijk van een specifieke energieleverancier of een abonnement. Na eenmalige aanschaf van de CEMM kunt u gelijk aan de slag. Alle data wordt lokaal opgeslagen en blijft daarom van u. Bij de CEMM staat privacy hoog in het vaandel.


Waarom is de CEMM een bijzondere energieverbuiksmanager?


Verschillen CEMM basic en CEMM plus

CEMM basic stelt u in staat om pulssensoren en kWh meters uit te lezen. Om uw zonnepanelen te monitoren heeft u bijvoorbeeld een CEMM basic in combinatie met een kWh meter nodig. CEMM plus biedt de mogelijkheid om maximaal 8 zogeheten 'modbusmeters' uit te lezen. Hierdoor is het mogelijk om het energieverbruik van individuele ruimtes te monitoren maar ook de laadpaal van een elektrische auto. 
Heeft u echter niet zo'n specifieke usecase, dan raden wij de CEMM basic aan. Bedenk echter wel of u al in het bezit bent van een kWh meter.